Bułka z masłem / piece of cake

Bardzo prosty i szybki przepis na domowy chleb, bez ugniatania, wyrastania i czekania.

2 duże bochenki, lub kilka mini – jak te na zdjęciu.

składniki:

450g mąki pszennej

1/4 łyżeczki soli

1 łyżeczka sody oczyszczonej

1 łyżka stołowa cukru

250ml maślanki naturalnej

jajko do posmarowania

sposób wykonania:

1. przesiej wszystkie suche składniki(oprócz cukru) do dużej miski i wymieszaj.

2. dodaj cukier.

3. dodaj maślankę i dokladnie wymieszaj, aby wszystkie składniki sie połączyły w jednolita kulę, wyłóz na błat , podziel na tyle części ile bochenków chcesz upiec. Zagniec kilkakrotnie by uformowac kształt bochenka.

4. ułóż na blasze lub w prostokątnych foremkach; posmaruj roztrzepoanym jajkiem. piec  w temp. 180 st. C aż chleb sie zarumieni.

Very easy and quick recipe for home – made bread. without all this kneading,improving and rising. one can says it’s a piece of cake🙂

Ingredients for 2 big loafs or few mini  – like the one on the photo.

Ingredients:

450g plaain flour

1/4 salt

1tsp baking soda

1 tbs sugar

250ml buttermilk

Method:

1. sieve all dry ingredients (exept sugar) to the mixing bowl, mix them well.

2. add sugar

3. pour over buttermilk and mix all the ingredients untill well combine

4. place on the surface; divide into as many portions as many loaves you want to bake. Form a loaf, place it on the baking try, brush it with eggwash and bake in preheat oven in 180degrees until golden brown.

Leave a comment

Filed under WEGETARIANSKA UCZTA / veggie feast

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s